Type slot
Toepassing
Duur brandbescherming
Certificaat inbraak. Waarde berging in geld en kostbaarheden. Klasse 7 en hoger in overleg met verzekeraar.
Brandwerende certificaten 1
Te bevestigen via / verankerbaar
Prijs
Min: €0
Max: €20000

Brandwerende kluis

Zoek je een brandwerende kluis om thuis of op kantoor belangrijke eigendommen zoals foto’s en papieren veilig in te bewaren? Is het daarnaast belangrijk om deze spullen te beschermen tegen brandschade? Dan ben je bij Weloq aan het juiste adres. In ons ruime assortiment vind je verschillende brandkluizen van diverse fabrikanten. Van brandwerende ladekasten, tot brandwerende kluizen in verschillende formaten. 

Lees verder

In ons assortiment aan brandwerende kluizen vind je kluizen met verschillende sloten, zoals brandwerende kluizen met een dubbel slot, elektronisch codeslot en een dubbelbaardsleutelslot. Bekijk ons ruime assortiment aan brandwerende kluizen in de uitgebreide webshop. De brandwerende kluizen die wij aanbieden zijn kwalitatief van hoge kwaliteit. 

Verschillende categorieën brandwerende kluizen

Woningbranden, of branden in een kantoorpand, komen helaas regelmatig voor. Vaak brengt een brand emotionele schade met zich mee, omdat het verwoestende effect van hitte en rook groot is. Kwetsbare spullen of spullen met een emotionele waarde, zoals foto’s en videomateriaal, kunnen tijdens een brand verloren gaan. 

Daarom is het een verstandige keuze om spullen met een belangrijke (emotionele) waarde te beschermen tegen brandschade. En dat kan het beste met een brandwerende kluis. Een brandwerende kluis heeft over het algemeen een dikke wand en een dikke kluisdeur. Warmte wordt door het materiaalgebruik in de kluis zoveel mogelijk buiten gehouden. Verder is de kluis zo ontworpen dat de temperatuur in de kluis laag blijft tijdens een brand. 

De keuze voor een kleine of grote kluis is waarschijnlijk niet al te ingewikkeld. Dat hangt vooral af van de hoeveelheid eigendommen die je wilt beschermen. In het geval van brandwerende kluizen heb je te maken met twee verschillende categorieën, namelijk;

  • Brandwerende kluizen die papieren documenten, bankbiljetten en bijvoorbeeld foto’s beschermen;
  • Brandwerende kluizen die cd’s, USB-sticks, dvd’s en tapes en andere digitale informatiedragers van media beschermen. 

Het verschil zit hem vooral in de mate van bescherming bij bepaalde temperaturen. Papier gaat pas kapot bij een temperatuur boven de 170 graden celsius. Informatiedragers voor verschillende bestanden raken al beschadigt bij temperaturen die rond de 50 graden celsius liggen. 

Weloq heeft de volgende categorieën brandwerende kluizen in het assortiment:

 

Waar moet ik op letten als ik een brandwerende kluis koop? 

Let er dus vooral op dat de brandwerendheid van de kluis die je wilt aanschaffen, aansluit bij de materialen die je veilig achter slot en grendel legt. Een enkelwandige kluis biedt bijvoorbeeld geen bescherming bij brand. Een brandkast of kluis is ook niet altijd voorzien van brandwerende eigenschappen. 

Dat is een brandwerende kluis, documentenkast of ladekast wel. Deze vormen van brandwerende kluizen zijn namelijk voorzien van een speciaal certificaat. Deze kluizen zijn dan ook voorzien van een bepaalde normering. Daarbij wordt rekening gehouden met verschillende zaken die de temperatuur van de brand beïnvloeden, zoals:  

  • De tijdsduur van de brand
  • Het materiaal
  • Gaat het om lopend of stilstaand vuur

 

Het is daarnaast aan te raden om van te voren te bedenken welke omvang uw eigendommen hebben. Heeft u wellicht voldoende aan een kleine brandwerende box of zoekt u juist een grote brandwerende documentenkluis? 

Gecertificeerde brandwerende kluizen 

Gecertificeerde brandwerende kluizen zijn blootgesteld aan diverse testen die worden uitgevoerd door onafhankelijke testinstituten in verschillende landen. Uit deze testen wordt ook opgemaakt welke brandwerende bescherming de kluis biedt. 

Wil je jouw (digitale)documenten beschermen? Kies dan voor een geteste brandwerende kluis. De brandwerendheid van een kluis wordt uitgedrukt in minuten. Het brandvertragende materiaal in de kluizen zorgt ervoor dat de jouw kostbaarheden 30, 60, 90 of 120 minuten beschermd zijn. 

De beste keuze voor een brandwerende kluis 

Ons assortiment brandwerende kluizen bestaat uit veel verschillende merken en typen. Geen idee welk type brandkluis je moet kiezen? Neem gerust contact met ons op. We helpen graag bij het maken van de veiligste en beste keuze. 

Wilt u een kortingscode aanvragen?

Vraag dan de kortingscode aan via ons mailadres [email protected].

Vermeldt daarbij uw naam en om welke kluis het gaat.