Brandwerende kluis
feel safe met jouw

Brandwerende kluis

Inbraakwerend

Brandwerend

Gecertificeerd

1 - 24 van 323 Resultaten

Wat is het doel van de kluis?
 • moneyBewaren van geld
 • weaponOpbergen van wapens
 • Budget

  Welk type slot?
  Elektronisch codeslotMet dubbelbaard sleutelslot
 • fireBestemd tegen brand
 • Budget

  Welk type slot?
  Cilinder sleutelslotElektronisch codeslotMet dubbelbaard sleutelslot
  Hoeveel wil je opbergen?
  €2500 - €5000€5000 - €10000€10000 - €25000€25000 - €50000€50000 - €100000€250000 - €500000
  Hoe verankeren?
  Op de bodemOp de bodem en tegen de achterwand
 • documentBewaren van documenten
 • Budget

  Welk type slot?
  Cilinder sleutelslotDubbel slotVingerafdrukslotElektronisch codeslotMet dubbelbaard sleutelslot
  Hoeveel wil je opbergen?
  €2500 - €5000€5000 - €10000€10000 - €25000€25000 - €50000€50000 - €100000€100000 - €250000€250000 - €500000
  Op de bodemTegen de achterwandOp de bodem en tegen de achterwand
 • electronicsBewaren van electronica
 • Budget

  Welk type slot?
  Cilinder sleutelslotElektronisch codeslotMet dubbelbaard sleutelslot
  Hoeveel wil je opbergen?
  €5000 - €10000€10000 - €25000
  Hoe verankeren?
  Op de bodemTegen de achterwandOp de bodem en tegen de achterwand
Hulp nodig?
Gebruik onze lockfinder!

Wil je een brandwerende kluis kopen?


Heb je interesse in een brandwerende kluis? Met één klik op de knop heb je tegenwoordig al een brandwerende kluis in huis. Toch zijn er een aantal punten waarop je moet letten bij de aanschaf van een brandkluis. Niet alleen je behoefte en wensen zijn hierbij van belang, maar ook je budget. Wij bieden bijvoorbeeld brandwerende kluizen aan met dubbel slot, elektronisch codeslot en met dubbelbaard sleutelslot. Allemaal van uitstekende kwaliteit.

Wat is een brandwerende kluis of brandkluis?

Een brandwerende kluis biedt niet alleen bescherming tegen inbraak, maar ook tegen brand. Het is goed om te bepalen aan welke vereisten jouw brandkluis moet voldoen. We zetten vijf belangrijke punten voor je op een rij:

 1. Het is goed om jezelf af te vragen wat je wil beschermen met een brandvrije kluis of documentenkluis. Denk aan papieren documenten, digitale documenten zoals usb’s óf beide?
 2. Ook is het van belang om te bedenken hoe groot je waardevolle documenten zijn. Wij hebben verschillende maten in brandwerende kluizen. Dit model, de Technomax DPK 7, ook wel documentenkluis genoemd, is bijvoorbeeld 49 centimeter hoog, 43 cm breed en 43 cm diep. Een fijn formaat voor mappen.
 3. Onze brandwerende ladekasten bieden, zoals de naam al doet vermoeden, bescherming tegen brand. Goed om te weten: onze kluizen variëren aan beveiligingsminuten. De ene kluis biedt beveiliging voor dertig minuten, de andere brandkluis voor zestig minuten.
 4. Wil je naast documenten ook contant geld of andere waardevolle eigendommen opbergen in je brandwerende ladekast of brandwerende ladekasten? Dan wil je daar wellicht een aparte ruimte voor. Of ruimte om een kistje met slot in op te bergen.
 5. Ook belangrijk: het gewenste type slot op de brandvrije kluis. Wij bieden brandwerende kluizen aan met dubbel slot, elektronisch codeslot en met dubbelbaard sleutelslot.

Wat houdt een brandwerende kluis met een dubbel slot in?

Een brandwerende kluis met een dubbel slot biedt dubbel zoveel bescherming aan je waardevolle spullen. Bij een dubbel slot heb je twee sleutels om je kluis te sluiten en te openen. Hiermee vergoot je de veiligheid van je eigendommen. Dit model, de Technomax DPD 5, heeft ook twee sleutels.

Wat houdt een brandwerende kluis met een elektronisch codeslot in?

Een brandwerende kluis met een elektronisch codeslot beschikt logischerwijs over een codeslot in plaats van een sleutelslot. Het voordeel hiervan is dat je geen sleutels hoeft te bewaren. Je hebt toegang tot je brandvrije kluis middels een persoonlijke pincode. Dit type privékluis met elektronisch slot valt onder de categorie klasse S2.

Wat houdt een brandwerende kluis met een dubbelbaard sleutelslot in?

Een brandwerende kluis met een dubbelbaard sleutelslot is makkelijk te bedienen en bovendien bestand tegen hoge temperaturen. Daarnaast heb je geen stroom nodig, maar een sleutel om je waardevolle eigendommen te bereiken. Brandwerende kluizen met een dubbelbaard sleutelsloten zijn ideaal voor plekken waar er geen stroom is.

Brandwerende kluizen en hun normering

De temperatuur van een brand wordt beïnvloed door verschillende zaken zoals:

 • De tijdsduur van de brand
 • Verschillende materialen
 • Is het een lopend of een stilstaand vuur Feit is dat de gemiddelde temperatuur van een brand kan oplopen tot 600 à 800 °C. In extreme gevallen kan de temperatuur zelfs stijgen tot 1000 °C

Bescherming tegen brand van papier of datadragers

Brandwerende producten zijn zo gemaakt dat ze ervoor zorgen dat de binnentemperatuur van de kast lager blijft dan de temperatuur waarbij papier of data beschadigd wordt. Papier beschadigt of kan zelfs vergaan boven een temperatuur van 175°C. De kritieke grens voor magnetische informatiedragers en digitale datadragers ligt al op ca. 50 °C. Boven deze temperatuur is de kans groot dat de gegevens op de media verloren gaan. In een kluis die bijvoorbeeld 1 uur is getest tegen brand voor papier zijn uw back-up tapes dus niet beschermd tegen brand. Om uw media te beschermen, heeft u een datasafe nodig. Behalve tegen brand beschermen datasafes namelijk ook tegen vocht, stof en roetdeeltjes. Wel zijn er voor sommige brandkasten databoxen die gebruikt kunnen worden in een brandwerende kluis. Hierdoor heeft u de perfecte bescherming tegen zowel brand als diefstal voor uw papieren en data.

Brandwerende testen

Wil je documenten tegen brand beschermen, kies dan voor één van de geteste brandwerende kluizen. Brandwerende testen vinden plaats bij onafhankelijke testinstituten in diverse landen. Er zijn diverse brandwerende standaarden volgens welke een brandkast getest kan worden. De brandkasten worden getest bij hoge temperaturen. Getest wordt of de kluis de inhoud voldoende beschermt. Sommige standaarden hebben zelfs een valtest waarbij wordt getest of de beschermende werking niet nadelig wordt beïnvloed wanneer de brandwerende kast tijdens een brand door een verdiepingsvloer zakt.

De brandwerendheid wordt uitgedrukt in minuten, gevolgd door de P van papier of DIS voor data. Deze teststandaarden geven aan hoelang een brandwerende kast papier of data beschermt bij een grote brand.

 

We bieden brandwerende kluizen aan die gecertificeerd zijn volgens één van de onderstaande normeringen

De temperatuur van een brand wordt beïnvloed door verschillende zaken zoals:

 • De tijdsduur van de brand
 • Verschillende materialen
 • Is het een lopend of een stilstaand vuur Feit is dat de gemiddelde temperatuur van een brand kan oplopen tot 600 à 800 °C. In extreme gevallen kan de temperatuur zelfs stijgen tot 1000 °C

Bescherming tegen brand van papier of datadragers

Brandwerende producten zijn zo gemaakt dat ze ervoor zorgen dat de binnentemperatuur van de kast lager blijft dan de temperatuur waarbij papier of data beschadigd wordt. Papier beschadigt of kan zelfs vergaan boven een temperatuur van 175°C. De kritieke grens voor magnetische informatiedragers en digitale datadragers ligt al op ca. 50 °C. Boven deze temperatuur is de kans groot dat de gegevens op de media verloren gaan. In een kluis die bijvoorbeeld 1 uur is getest tegen brand voor papier zijn uw back-up tapes dus niet beschermd tegen brand. Om uw media te beschermen, heeft u een datasafe nodig. Behalve tegen brand beschermen datasafes namelijk ook tegen vocht, stof en roetdeeltjes. Wel zijn er voor sommige brandkasten databoxen die gebruikt kunnen worden in een brandwerende kluis. Hierdoor heb je de perfecte bescherming tegen zowel brand als diefstal voor uw papieren en data.

Brandwerende testen

Wilt je documenten tegen brand beschermen, kies dan voor één van de geteste brandwerende kluizen. Brandwerende testen vinden plaats bij onafhankelijke testinstituten in diverse landen. Er zijn diverse brandwerende standaarden volgens welke een brandkast getest kan worden. De brandkasten worden getest bij hoge temperaturen. Getest wordt of de kluis de inhoud voldoende beschermt. Sommige standaarden hebben zelfs een valtest waarbij wordt getest of de beschermende werking niet nadelig wordt beïnvloed wanneer de brandwerende kast tijdens een brand door een verdiepingsvloer zakt.

De brandwerendheid wordt uitgedrukt in minuten, gevolgd door de P van papier of DIS voor data. Deze teststandaarden geven aan hoelang een brandwerende kast papier of data beschermt bij een grote brand.

Normering brandwerend: DIN 4102

DIN 4102 norm is niet getest. Kluis fabrikant heeft een niet brandbaar of moeilijk ontvlambaar vullingsmateriaal toepast uit de DIN-norm, dan kunnen we al spreken van een brandveiligheid volgens DIN 4102.

Normering brandwerend: EN 1047-1

 1 of 2 uur brandwerend tot ongeveer 1090 °C

Valtest 9,15 meter

Normering brandwerend: Papier

 • EN 1047-1 S60P (60 minuten brandwerend)
 • EN 1047-1 S120P (120 minuten brandwerend)

Normering brandwerend:  Data

 • EN 1047-1 S60DIS (60 minuten brandwerend)
 • EN 1047-1 S120DIS (120 minuten brandwerend)

Normering brandwerend: UL 72 (UL)

½, 1, 2 of 3 uur brandwerend tot ongeveer 1090 °C

Valtest 9 meter

Normering brandwerend: Papier

 • UL72 class 350 - 30 minutes
 • UL72 class 350 - 1 hour
 • UL72 class 350 - 2 hour

Normering brandwerend: Data

 • UL72 class 125 - 30 minutes
 • UL72 class 125 - 1 hour
 • UL72 class 125 - 2 hour
 • UL72 class 125 - 3 hour

Normering brandwerend: NT Fire 017 (SP)

 1, 1 ½ of 2 uur brandwerend tot ongeveer 927 °C

Geen valtest

Normering brandwerend: Papier

 • NT Fire-017 60P (60 minuten brandwerend)
 • NT Fire-017 90P (90 minuten brandwerend)
 • NT Fire-017 120P (120 minuten brandwerend)

Normering brandwerend: Data

 • NT Fire-017 60DIS (60 minuten brandwerend)
 • NT Fire-017 90DIS (90 minuten brandwerend)
 • NT Fire-017 120DIS (120 minuten brandwerend)

Normering brandwerend:  LFS (EN 15659)

 ½ of 1 uur brandwerend tot ongeveer 850 °C

Geen valtest

 

Meer informatie over brandwerende kluizen en brandwerende ladekasten?

Wil je meer weten over brandwerende kluizen, documentenkluizen of brandvrije kluizen? Of heb je een vraag over een specifiek type brandkluis? Neem dan contact met ons op door te e-mailen naar [email protected]

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

 • Al je orders en retouren op één plek
 • Het bestelproces gaat nog sneller
 • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

vergelijk0

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »