Type slot
Toepassing
Duur brandbescherming
Certificaat inbraak. Waarde berging in geld en kostbaarheden. Klasse 7 en hoger in overleg met verzekeraar.
Brandwerende certificaten 1
Te bevestigen via / verankerbaar
Prijs
Min: €0
Max: €2500

Muurkluis

Een muurkluis is een type inbouwkluis en is speciaal ontworpen om weg te werken in een muur. Door een muurkluis in te metselen in een muur, biedt hij extra bescherming tegen inbrekers. Een muurkluis is namelijk onmogelijk mee te nemen. In onze webshop vind je diverse muurkluizen. Geen plek om een kluis in een wand te metselen? Wellicht is een vloerkluis in dat geval een goede optie. 

Lees verder

Muurkluis inbouwen 

Het voordeel van een muurkluis is dat je hem heel onopvallend kunt wegwerken in een wand, daarom wordt een muurkluis ook regelmatig ‘geheime kluis’ genoemd. Dit maakt een muurkluis een goede inbraakwerende kluis. Hij zorgt namelijk niet alleen voor betere bescherming tegen inbrekers, maar verhoogt vaak ook de waarde die je voor de verzekering in de kluis mag bewaren. 

Het is van belang om van te voren te bepalen wat voor eigendommen je wilt bewaren in de muurkluis. Daar hangt namelijk vanaf hoe groot de kluis minimaal moet zijn. Ook is het goed om na te denken over het type slot. Ga je voor een dubbelbaardsleutelslot, een digitaal slot, of toch voor een mechanisch cijferslot? 

Beste keuze voor een muurkluis 

Welke muurkluis het beste bij jou past, hangt dus van verschillende factoren af. De muurkluizen van Weloq beschermen overigens allemaal tegen inbraak en zorgen voor een eerste bescherming bij brand.