Type slot
Toepassing
Duur brandbescherming
Certificaat inbraak. Waarde berging in geld en kostbaarheden. Klasse 7 en hoger in overleg met verzekeraar.
Brandwerende certificaten 1
Te bevestigen via / verankerbaar
Prijs
Min: €0
Max: €20000

Brandvrije kluis

Je zoekt een brandkluis en staat op het punt om er één te kopen. Waar moet je dan op letten? In onze webshop tref je een ruim assortiment aan brandkluizen aan. Ga je voor een kleine brandkluis, of juist voor een grotere? En heb je al nagedacht wat je precies in de kluis stopt? Dit kan namelijk allemaal invloed hebben op het maken van de beste keuze. 

Lees verder

Een brandvrije brandkluis 

Om een brandkluis te kopen die het beste past, is het in eerste instantie van belang om te weten wat je in de kluis wilt bewaren. Een brandkast is, anders dan de naam suggereert, niet altijd brandvrij. Het woord brandkluis wordt namelijk vaak gebruikt als verzamelnaam voor veel verschillende kluizen.Toch bestaan er brandkluizen die naast de bescherming tegen diefstal ook bescherming bieden tegen brand en waterproof zijn. 

Brandvrije kluis in verschillende maten 

Brandvrije brandkluizen zijn te koop in verschillende maten. Zoek je een brandvrije kluis? Kijk dan vooral hoe lang het type kluis dat je zoekt beschermt tegen brand. Ook is het van belang om te weten of de kluis bescherming biedt aan papier, of ook aan digitale documenten. 

Het is goed om te weten dat papier beschadigt bij temperaturen boven 175°C. Voor digitale datadragers geldt een veel lagere temperatuur; namelijk zo’n 50 °C. Wel is de mate van brandwerendheid in Europa gestandaardiseerd. Een gecertificeerde kluis is getest op brandweerbaarheid bij hoog oplopende temperaturen. Er bestaan kluizen die tussen de 30 en 120 minuten bescherming bieden tegen brand. 

Waar moet ik op letten als ik een brandvrije kluis koop? 

 

  • Het is goed om jezelf af te vragen wat je wil beschermen met een brandvrije kluis of documentenkluis. Denk aan papieren documenten, digitale documenten zoals usb’s óf beide?

  

  • Ook is het van belang om te bedenken hoe groot je waardevolle documenten zijn. Wij hebben verschillende maten in brandwerende kluizen. Dit model, de Technomax DPK 7, ook wel documentenkluis genoemd, is bijvoorbeeld 49 centimeter hoog, 43 cm breed en 43 cm diep. Een fijn formaat voor mappen.

  

  • Onze brandwerende ladekasten bieden, zoals de naam al doet vermoeden, bescherming tegen brand. Goed om te weten: onze kluizen variëren aan beveiligingsminuten. De ene kluis biedt beveiliging voor dertig minuten, de andere brandkluis voor zestig minuten.

  

  • Wil je naast documenten ook contant geld of andere waardevolle eigendommen opbergen in je brandwerende ladekast of brandwerende ladekasten? Dan wil je daar wellicht een aparte ruimte voor. Of ruimte om een kistje met slot in op te bergen.

  

 Bestel een brandvrije kluis eenvoudig online

Al enig idee welke eigendommen je wilt beschermen? Bestel dan eenvoudig een brandvrije kluis online. Moeilijk om de juiste keuze te maken? Wij adviseren je graag!