Type slot
Toepassing
Duur brandbescherming
Certificaat inbraak. Waarde berging in geld en kostbaarheden. Klasse 7 en hoger in overleg met verzekeraar.
Brandwerende certificaten 1
Te bevestigen via / verankerbaar
Prijs
Min: €0
Max: €2500

Privékluis

Heb je interesse in een privékluis voor in huis of kantoor? De kluizen van Weloq hebben een uitstekende prijs-prestatieverhouding. Vrijwel alle privé kluizen hebben een inbraakwerende klasse EN 14 450 Security level 2. Dat houdt in dat de verzekering akkoord is dat er in jouw kluis tot € 5000 aan geld en € 9.000 aan kostbaarheden mag worden opgeborgen. Wil je hogere bedragen veiligstellen? Bekijk dan onze Eurosafes kluizen.

Lees verder

Waar moet je opletten bij de aanschaf van een privékluis?

Wij hebben een breed assortiment aan privékluizen. Een privékluiskopen was nog nooit zo makkelijk! Toch zijn er een aantal punten waarop je moet letten bij de aankoop van een geheime kluis. Niet alleen je behoefte en wensen zijn hierbij van belang, maar natuurlijk ook je budget. Wij bieden onder meer kluizen die brandwerend zijn en kluizen die het inbrekers extra moeilijk maken. Stuk voor stuk van uitstekende kwaliteit.

of zie tabel onderaan het scherm waarin de klassen staan aangegeven van deze kluizen.

Wat is een privékluis?

Die vraag is eenvoudig, dat snap je: een kluis om jouw waardevolle eigendommen te waarborgen. Precies: jouw waardevolle eigendommen, zoals documenten, geld of sieraden, en dat wil je graag zo houden. Privé. Het is daarom goed om te bepalen aan welke vereisten jouw privékluis moet voldoen. We noemen een aantal punten:

  1. Het is goed om jezelf af te vragen wat je wil beschermen met een privékluis, ook wel geheime kluis Geld, sieraden, documenten, documentmappen, wapens, sleutels? We hebben niet alleen privékluizen, maar ook wapenkluizen en sleutelkastjes met code.
  2. Ook is het van belang om te bedenken hoe groot je waardevolle eigendommen zijn. Wij hebben verschillende maten privékluizen. En ook onze type kluizen variëren. Denk aan brandwerende kluizen en inbraakwerend kluizen. (LINK TOEVOEGEN 2X)
  3. Ook per type hebben wij diverse mogelijkheden. Onze brandwerende ladekasten bieden, zoals de naam al doet vermoeden, bescherming tegen brand. Daarin kun je onderscheid maken in beveiligingsminuten. De ene privékluis biedt beveiliging voor dertig minuten, de andere brandwerende kluis voor zestig minuten.
  4. Wil je naast documenten ook contact geld opbergen in je privékluis? Dan wil je daar wellicht een aparte ruimte voor. Of ruimte om een kistje met slot op te bergen. Naast de grootte van je geheime kluis kan dus ook de indeling van belang zijn.
  5. Ook belangrijk: het gewenste type slot op je privékluis. Wij bieden (brandwerende) kluizen aan met dubbel slot, elektronisch codeslot en met dubbelbaard sleutelslot.

Wat houdt een geheime kluis met een dubbel slot in?

Het is geen verrassing: een privékluis met een dubbel slot biedt dubbel zoveel bescherming aan je waardevolle spullen als een kluis met een enkel slot. Bij een dubbel slot heb je twee sleutels nodig om je kluis te sluiten en openen. Hiermee vergoot je de veiligheid van je eigendommen.

Wat houdt een privékluis met een elektronisch codeslot in?

Een kluis met een elektronisch codeslot beschikt over een codeslot in plaats van een sleutelslot. Het voordeel hiervan is dat je geen sleutels hoeft te bewaren. Je hebt toegang tot je privékluis middels een persoonlijke cijfercombinatie. Het is dus wel zo handig dat je een goed geheugen hebt of je code op een veilig (digitale) plek kan noteren. Dit typeprivékluis met elektronisch slot is een goed voorbeeld.

Wat houdt een privékluis met een dubbelbaard sleutelslot in?

Een privékluis met een dubbelbaard sleutelslot is makkelijk te bedienen: je hebt geen stroom nodig, maar een sleutel om je waardevolle eigendommen te waarborgen. Kluizen met een dubbelbaard sleutelslot zijn ideaal voor plekken zonder stroomvoorziening, zoals kelders of magazijnen.

Privékluizen van Weloq

Van de aangeboden Privékluizen zijn: Technomax DPKTechnomax DPD en de Technomax DPE gedurende 30 minuten brandwerend. De DRS Combi-Fire is zelfs gedurende 60 minuten brandwerend gecertificeerd. Alle andere kluizen zijn volgens de bouwwijze DIN 4102 dubbelwandig gefabriceerd en voorzien van brandvertragend isolatiemateriaal. De DIN 4102 kluizen zijn wel voor korte tijd brandwerend voor papier.

Meer informatie over privékluizen?

Wil je meer weten over geheime kluizen of heb je een vraag over een specifiek type privékluis? We horen het graag. Neem contact met ons op door te e-mailen naar [email protected].