Type slot
Toepassing
Duur brandbescherming
Certificaat inbraak. Waarde berging in geld en kostbaarheden. Klasse 7 en hoger in overleg met verzekeraar.
Brandwerende certificaten 1
Te bevestigen via / verankerbaar
Prijs
Min: €0
Max: €25000

Inbraakwerende kluis

Op zoek naar een inbraakwerende kluis? Bij Weloq ben je aan het juiste adres voor een ruim assortiment kluizen van uitstekende kwaliteit. In principe mag je ervan uitgaan dat iedere kluis inbraakwerend is, alleen de mate waarin de kluis beschermt tegen inbrekers verschilt per type. Daarom is het waarschijnlijk niet een hele eenvoudige opgave om een kluis uit te kiezen.

Lees verder

Wij maken jouw zoektocht naar de best passende kluis een stuk makkelijker. Dat doen we door je tijdens jouw zoektocht van uitgebreide en nuttige informatie over verschillende typen kluizen te voorzien. Zo kies jij de kluis die het beste bij jou past. 

 

Welke inbraakwerende kluis is de beste keuze?

Als je op zoek bent naar een inbraakwerende kluis, dan is het natuurlijk vanzelfsprekend dat je deze goed kunt afsluiten. Daarnaast is het ook zeker van belang welke persoonlijke eigendommen je graag achter slot en grendel wilt bewaren. Uiteraard is het ook van belang welk bedrag jij wilt uitgeven aan een kluis. 

Weet jij inmiddels al welke kostbaarheden jij graag tegen inbrekers wil beschermen? Dan ben je vast een stuk dichter bij het kiezen van de juiste kluis, omdat je ondertussen waarschijnlijk wel weet hoe groot jouw nieuwe kluis moet zijn. Heb je er daarnaast over nagedacht of de kluis ook bescherming moet bieden tegen brand? Weloq biedt niet alleen inbraakwerende kluizen, maar ook brandwerende kluizen en kluizen die zowel brandwerend als inbraakwerend zijn. 

Daarnaast bieden wij inbraakwerende kluizen met diverse weerstandsniveaus, geschikt voor bedrijfsmatig en particulier gebruik. 

In onze webshop tref je de volgende categorieën inbraakwerende kluizen aan: 

Waardeberging door de verzekering 

Als jij een kluis aanschaft om daar kostbaarheden zoals contant geld of bijvoorbeeld sieraden in te bewaren, dan heb je waarschijnlijk ook al het een en ander gelezen over waardeberging. Een verzekeringsmaatschappij geeft een indicatie af van welke kosten gedekt worden, wanneer spullen van waarde zijn opgeborgen in een kluis. 

Hierbij wordt ervan uitgegaan dat het contante geld ligt opgeborgen in een inbraakwerende kluis in een onbewoond, onbewaakt en niet beveiligd pand binnen de bebouwde kom. Afhankelijk van de genomen beveiligingsmaatregelen kunnen verzekeraars afwijken van de dekkingsindicatie. 

Wij raden daarom altijd aan om bij jouw verzekeringsmaatschappij na te gaan of zij akkoord gaan met de indicatie waardeberging die voor de door jou gekozen inbraakwerende kluis staat aangegeven. Diverse omgevingsfactoren waar de kluis wordt geplaatst kunnen namelijk de waarde die verzekerd wordt verlagen of verhogen.

 

Europese certificering van inbraakwerende kluizen

Inbraakwerende kluizen worden getest door een onafhankelijk testinstituut volgens EN 1143-1 norm. Het is letterlijk zo dat in deze testinstituten wordt geprobeerd om verschillende kluizen te openen, met verschillende soorten gereedschap. Alle bevindingen uit deze testen worden omgezet in een zogenaamde weerstandswaarde.

 

De classificatie waardeberging op een rijtje

Dan heb je nog te maken met classificatie waardeberging. Oftewel: wat mag je precies waarborgen in je inbraakwerende kluis? 

 • Euro klasse 0 €    7.000  -    € 14.000
 • Euro klasse 1 €   10.000  -     € 20.000
 • Euro klasse 2 €  25.000  -    € 50.000
 • Euro klasse 3 €  45.000  -    € 90.000
 • Euro klasse 4 €  75.000  -   € 150.000
 • Euro klasse 5 € 125.000  -  € 250.000
 • Euro klasse 6 € 250.000  -  € 500.000
 • Euro klasse 7 of hoger waardeberging in geld en kostbaarheden in nader overleg met uw verzekeraar.

 

Wat betekent EN14 450?

EN14 450 betekent inbraakwering volgens een bepaalde normering. Licht inbraakgevoelige kluizen zijn voorzien van een EN14 450 (Security Level 1 & 2) norm. De classificaties S1 en S2 staan op het label aan de binnenzijde van de deur. Voluit heten deze Securitylevel 1 en Securitylevel 2. Gecertificeerde kluizen met deze code bieden de volgende waardeberging:

 • Securitylevel 1 (S1) € 2.500 - € 5.000
 • Securitylevel 2 (S2) € 5.000 - € 9.000

<>

Inbraakwerende Privékluis DRS Global serie  kluizen zijn Securitylevel (S2) gecertificeerd en beschermen uw waardevolle spullen tegen inbraak en is zeer geschikt voor zowel de particuliere als zakelijke gebruiker. De solide rechthoekige stalen schoten bieden een optimale bescherming tegen inbraak.

Kies voor een inbraakwerende kluis van Weloq

Weet je inmiddels welk formaat kluis het beste bij jou past? En ga je liever voor een cilinderslot, een dubbelbaardsleutelslot, een mechanisch cijferslot of toch liever voor een elektronisch codeslot? 

Bij Weloq helpen we je natuurlijk ook graag bij het maken van een keuze voor een juiste slot.

Wilt u een kortingscode aanvragen?

Vraag dan de kortingscode aan via ons mailadres [email protected].

Vermeldt daarbij uw naam en om welke kluis het gaat.

Voordelen en nadelen van verschillende sloten voor kluizen 

 1. Kluis met een cilinderslot. Een cilinderslot is minder geschikt voor inbraakwerende kluizen. Dit type slot wordt vooral gebruikt in brandwerende ladekasten en sleutelkastjes. Bescherming van eigendommen bij brand is hierbij belangrijker dan een inbraakpreventie
 2. Kluis met dubbelbaard sleutelslot. Een dubbelbaard sleutelslot is vaak voordeliger dan een elektronisch codeslot. In tegenstelling tot een cilinderslot, doet een dubbelbaardsleutelslot niet onder voor een elektronisch codeslot. Een nadeel een sleutelslot: waar bewaar je de sleutels veilig? 
 3. Een mechanisch cijferslot noemen we ook wel een combinatieslot. In films zie je deze vorm slot regelmatig terug. De kluis wordt geopend door meerdere keren naar het juiste cijfer te draaien, waarmee uiteindelijk de openingscode wordt gedraaid. Het is wel van belang dat de opener van de kluis secuur te werk gaat. Een mechanisch cijferslot is overigens wel heel veilig. Over het algemeen zijn kluizen met een mechanisch slot wel behoorlijk kostbaar wanneer je er een wilt aanschaffen. 
 4. Kluis met elektronisch cijferslot. Een digitaal slot met cijfers heeft een groot voordeel: er is geen sleutel nodig. Door middel van een persoonlijke code kun je een kluis met een elektronisch slot openen. Veel kluizen met een digitaal slot zijn voorzien van een mastercode. Vaak is het mogelijk om naast deze code nog andere codes in te voeren. Nadeel: deze kluizen zijn vaak voorzien van een batterij. Een keer in de zoveel tijd moet je een batterij vervangen. Vaak kun je eenvoudigere en minder inbraak beschermende elektronische cijfersloten herkennen aan een noodsleutel. Vaak zijn deze sloten veel minder betrouwbaar dan een elektrisch slot zonder noodsleutel.

Kosten plaatsen kluis achter de voordeur

Voor firma De Raat en Firma Nauta wordt door firma Rollema kluizen geplaatst achter de voordeur.

Als alles gelijkvloers op de begane grond of op verdieping per lift worden de kosten berekend zonder en met verankering per gewicht van de kluis.

Als je de kluis hebt gekozen staan de plaatsingskosten staan bij "Bezorgopties".

In onderstaand voorbeeld is gekozen voor een De Raat ET 8 Privékluis gewicht 110 kg.

Vink de opties aan die je wilt hebben.

Bezorgopties

Indien achter de voordeur geplaats met worden en er zijn drempel(s), trap(pen), 1 of meerdere etages, e.d. obstakels geef dan de situatie aan liefst met foto's.

Stuur een mail naar [email protected] met je gegevens als: Type kluis; naam; adres; huisnummer; postcode; woonplaats en telefoonnummer voor de aanvraag van een offerte voor de plaatsingskosten.

Dan vragen wij bij De Raat of Nauta een prijs op wat de kosten van de plaatsing zijn van de kluis die je geplaatst wilt hebben.