Type slot
Toepassing
Duur brandbescherming
Certificaat inbraak. Waarde berging in geld en kostbaarheden. Klasse 7 en hoger in overleg met verzekeraar.
Brandwerende certificaten 1
Te bevestigen via / verankerbaar
Prijs
Min: €0
Max: €25000

Grote kluis

Heb je interesse in een grote kluis? De grote kluizen van Weloq hebben een uitstekende prijs-prestatieverhouding. Om het je makkelijk te maken, leggen we je uit hoe ons assortiment is samengesteld. Alle grote kluizen, ook wel Eurosafes kluizen genoemd, zijn onderverdeeld in klassen. In klassen 0 tot en met 6 om precies te zijn. Klasse 0 heeft een lagere inbraakveiligheid, klasse 6 de hoogste inbraakveiligheid. Wil je documenten tegen brand beschermen? Kies dan voor een van onze geteste brandwerende kluizen.

Lees verder

Dit zijn gecertificeerde brandwerende kluizen: Köln klasse 0Wuppertal klasse 1DRS Euro Defender klasse 1, Defender klasse 2Defender klasse 3 en Robur klasse 6. Deze brandwerende kluizen zijn allemaal 60 minuten brandwerend. Bovendien zijn alle andere kluizen volgens de bouwwijze DIN 4102 dubbelwandig gefabriceerd en voorzien van brandvertragend isolatiemateriaal. De DIN 4102 kluizen zijn wel voor korte tijd brandwerend voor papier.

Wat is het verschil tussen een privékluis en een grote kluis?

Vrijwel alle privé kluizen hebben een inbraakwerende klasse EN 14 450 Security level 2. Dat houdt in dat de verzekering akkoord is dat er in jouw kluis tot € 5000 aan geld en € 9.000 aan kostbaarheden mag worden opgeborgen. Deze klasse vindt u alleen bij de Privékluizen en de Vloerkluis BT. Wil je hogere bedragen veiligstellen? Dan kom je uit op onze grote kluizen, ook wel Eurosafes kluizen. Deze bedragen mag je opbergen in een grote kluis:


De inbraakwerende klassen geven aan welke waarde in de kluizen mag worden opgeborgen voor de verzekering. Het eerste bedrag geeft het maximum aan geld aan, het tweede bedrag geeft aan wat maximaal aan kostbaarheden, zoals sieraden, mag worden opgeslagen voor de verzekering. Privékluizen zijn voordeligere kluizen dan de Eurosafes kluizen. Bijna alle privékluizen hebben Security Level 2 € 5.000,- t/m € 9.000,- Euosafes kluizen behoren tot de zwaardere klasse kluizen. Dit zijn de klassen:

  • Euro klasse 0 € 000,- t/m € 14.000,-
  • Euro klasse 1 € 000,- t/m € 20.000,-
  • Euro klasse 2 € 000,- t/m € 50.000,-
  • Euro klasse 3 € 000,- t/m € 90.000,-
  • Euro klasse 4 € 000,- t/m € 150.000,-
  • Euro klasse 5 € 000,- t/m € 250.000,-
  • Euro klasse 6 € 000,- t/m € 500.000,-

 

Wil je een hoger bedrag waarborgen? Voor Euro klasse 7 of hoger moet je de waarde die mag worden opgeslagen met je verzekering afstemmen. 

Deze grote kluizen zijn brandwerend:

Van de aangeboden brandwerende kluizen bieden de privékluizen 30 minuten en de Eurosafes kluizen 60 minuten brandwerendheid. Deze grote kluizen, oftewel Eurosafes kluizen, zijn brandwerend:

Alle andere kluizen zijn volgens de bouwwijze DIN 4102 dubbelwandig gefabriceerd en voorzien van brandvertragend isolatiemateriaal.

Meer informatie over grote kluizen?

Wil je meer weten over grote kluizen of heb je een vraag over een specifiek type grote kluis? We horen het graag. Neem contact met ons op door te e-mailen naar [email protected].